Jautienos krūtininė (Brisket)

11,5016,90

Brisketas – labai skani, nors ir kietoka jautienos dalis. Krūtinės mėsa – aromatingesnė už kumpį ar mentę. Brisketą reikia kepti ilgai žemoje temperatūroje, galima prieš kepimą marinuoti. Labai tinka gaminti plėšytą jautieną, kuri gali būti naudojama meksikietiškiems Taco arba salotoms.

Tiekiamas tiek šlapio brandinimo (min. 14 dienų), tiek sauso brandinimo (min. 28 dienos) brisketas.

Brisketo mėsa neporcijuojama – pristatoma tik visa (svoris nuo 1,5 kg).

Išvalyti

Aprašymas

Angus veislės jaučiai laikomi puikiomis sąlygomis, šeriami natūraliu pašaru, taigi galite būti tikri, kad Jums tiekiama jautiena yra kokybiška ir skani.
Pageidaujamas krūtinės mėsos kiekis, kurį nurodote kilogramais, pristatomas vakuminėse pakuotėse (pastabose galite nurodyti dėl pageidaujamo įpakavimo), todėl jis yra apsaugotas nuo aplinkos poveikio ir nešaldomas galioja kelias dienas.

Jautienos brandinimo būdų skirtumai:

Sausas brandinimas:

Jautiena pakabinama brandinimo kameroje, kurioje palaikoma 1,5 laipsnio C temperatūra, 82 proc. drėgmė, ir brandinama nuo 30 iki 150 dienų (brandinimo dienų skaičius nėra vienodas visoms jaučio dalims). Taip brandinta jautiena tampa turtingo, nuostabaus skonio ir tekstūros, kepinta/skrudinta jautiena pasižymi intensyviu, karamelizuotu aromatu. Brandinant mėsą bent 14 dienų, turtingas ir skrudintų riešutų skonis žymiai sustiprėja, lyginant su keliomis dienomis ar visai nebrandinta mėsa.

Šlapias brandinimas:

Jautiena suvakumuojama ir laikoma kameroje, kurioje palaikoma nuo 0 iki 1,5 laipsnio C temperatūra, ją brandinant savo skysčiuose nuo 14 iki 28 dienų. Mėsa tampa labai minkšta, mėsos skonis apibūdinamas kaip „jautieniškas“, „skrudintas“ ir „rūgštesnis“.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Jautienos krūtininė (Brisket)”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *