Jautienos kumpis

10,9014,90

Jautienos kumpis yra liesas ir tvirtas raumuo, universaliausia jautienos dalis. Tai aromatinga ir sodri mėsa, puikiai tinka ruošti didelius apvalius kepsnius, lėtai kepti orkaitėje, troškiniams. Maltas kumpis tiks mėsainiams, makaronų padažams, kotletams. Kumpio kepsniai skaniausi vidutiniškai iškepę.

Tiekiamas tiek šviežias, tiek šlapio brandinimo (min. 14 dienų), tiek sauso brandinimo (min. 28 dienos) kumpis.

Kaina nurodyta už 1kg. Langelyje pasirenkate prekės svorį.

Išvalyti

Aprašymas

Angus veislės jaučiai laikomi puikiomis sąlygomis, šeriami natūraliu pašaru, taigi galite būti tikri, kad Jums tiekiama jautiena yra kokybiška ir skani.
Pageidaujamas kumpio kiekis, kurį nurodote kilogramais, pristatomas vakuminėse pakuotėse (pastabose galite nurodyti dėl pageidaujamo įpakavimo), todėl jis yra apsaugotas nuo aplinkos poveikio ir nešaldomas galioja kelias dienas.

Jautienos brandinimo būdų skirtumai:

Sausas brandinimas:

Jautiena pakabinama brandinimo kameroje, kurioje palaikoma 1,5 laipsnio C temperatūra, 82 proc. drėgmė, ir brandinama nuo 30 iki 150 dienų (brandinimo dienų skaičius nėra vienodas visoms jaučio dalims). Taip brandinta jautiena tampa turtingo, nuostabaus skonio ir tekstūros, kepinta/skrudinta jautiena pasižymi intensyviu, karamelizuotu aromatu. Brandinant mėsą bent 14 dienų, turtingas ir skrudintų riešutų skonis žymiai sustiprėjo, lyginant su keliomis dienomis ar visai nebrandinta mėsa.

Šlapias brandinimas:

Jautiena suvakumuojama ir laikoma kameroje, kurioje palaikoma nuo 0 iki 1,5 laipsnio C temperatūra, ją brandinant savo skysčiuose nuo 14 iki 28 dienų. Mėsa tampa labai minkšta, mėsos skonis apibūdinamas kaip „jautieniškas“, „skrudintas“ ir „rūgštesnis“.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Jautienos kumpis”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *