Kas yra ta brandinta jautiena?

Jokios mistikos!  

Vis dar tenka sklaidyti mitą, kad jautienos brandinimas yra jos pūdymas. Ne. Tai procesas, kurio metu įvyksta dvi pagrindinės metamorfozės, kurios paprastą jautį paverčia geru, t.y. skaniu jaučiu. Taigi:

jautienos brandinimas - garinimas

a) brandinimo kameroje, kurioje palaikoma nuolatinė aplinkos temperatūra ir drėgmė (+1,5ºC, santykinė drėgmė – 85%) iš jautienos pasišalina perteklinė drėgmė, dėl to mėsoje padidėja „jautieniškumo“ skonio ir kvapo koncentracija, ir

jautienos brandinimas - yrimas

b) jautienoje esantys natūralūs fermentai ardo mėsos jungiamuosius audinius, todėl mėsa minkštėja.

Brandinimo procesas negali būti per greitas, kad neužsidarytų mėsos paviršius, per kurį vyksta “kvėpavimas”, bet negali būti ir per lėtas, kad nepradėtų gesti mėsos vidus. Per dvi sauso brandinimo savaites yra paruošiama kvapni ir minkšta jautiena. Trumpiausias siūlomos jautienos brandinimo laikotarpis – nuo 14 iki 28+ dienų sauso brandinimo. Galvijai laikomi palaidi, šeriami natūraliu pašaru be GMO ir antibiotikų. Dėl to galite būti tikri, kad jums tiekiama jautiena yra kokybiška ir skani.

Jei turite klausimų, mielai kviečiu pabendrauti:
+370 674 66275
labas@mesininkas.lt

Sekite mano Facebook paskyrą ir busite pirmi, išgirdę naujienas.

FB_mesininkas