Gaminame

Išbandyti receptai ir kiti eksperimentai
chili con carne
Kvapnusis troškinys CHILI con CARNE
Nors oras savaitgalį žadėjo ne tik pavasarį, bet beveik ir artėjančią vasarą, tačiau spėjame, kad griliaus sezono dar teks palaukti.
Skaityti toliau...
jaučio uodegos troškinys
Ispaniškas jaučio uodegos troškinys lietuviams
Kaip žinia, mes ne tik prekiaujame puikia lietuviška jautiena, bet ir patys esame aistringi mėsiškos virtuvės fanai. Kaip kitaip žinotume,
Skaityti toliau...
airškas troškinys
Airio Patriko troškinys
Kovo viduryje Užupiečiai ir mūsų svečiai švenčia nacionalinę airių šventę – Šv. Patriko dieną! Tradiciškai gausime pasivaišinti ir neatsiejamu šios
Skaityti toliau...
jautienos ramenas
Ramenas ir jautiena
Kalbėdamas apie jautieną nevalingai peršu mintį, kad tai būtinai turi būti kažkas kepto, grilinto ar kitaip svilinto. Anaiptol. Brandinta jautiena
Skaityti toliau...
Kelionė į Rytus – jautienos plovas
Uzbekai yra sumąstę  virš 200 plovo receptų. Todėl esu visiškai tikras, kad šiam patiekalui puikiai tinka ne tik aviena ar
Skaityti toliau...
Italų gražuoliukas  – Osso Buco
Įmantresnių restoranų meniu sutinkame terminą – „Osso buco“. Papasakosiu, ką apie jį žinau. Skambesys išduoda, kad šis gražuoliukas turi itališko
Skaityti toliau...
Penkios geriausios prieskoninės žolelės brandintai jautienai
Tikras virtuvės mylėtojas vargu ar susilaiko nuo pagundos paeksperimentuoti su įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis. Net gamindamas tokį paprastą dalyką, kaip brandintos
Skaityti toliau...
Mesininkas.lt desertas – salsvi brandintos jautienos šonkauliukai
Gaminti iš brandintos jautienos yra be galo paprasta – mėsytė yra turtinga skoniu ir kvapu, todėl jokių įmantrių prieskonių ir
Skaityti toliau...
Tropinės salotos su brandinta jautiena
Kadangi šį receptą rašau į Lietuvą atplūstant tropiniams karščiams, tai receptas toks ir bus – tropinės salotos su brandinta jautiena.
Skaityti toliau...
Brandintos jautienos steikų gidas
Brandintos jautienos iš www.mesininkas.lt gėris yra tame, kad praktiškai visos jos dalys puikiai tinka artėjančiam (vis dar tikiuosi) griliaus sezonui.
Skaityti toliau...
Beprotiškai fantastiškai parasti jautienos šonkauliukai
Turint omeny, kad jautis turi 13 porų šonkaulių, patiekalų variacijos iš jų yra begalinės – kepti, troškinti, ruošti ant griliaus
Skaityti toliau...
Steikas sviestuotas
Jei ir jus tikite steikų sezono amžinybe, tai bet kurį savaitgalį galite užkurti tikrą fiestą savo virtuvėje! Šį kartą griebsim
Skaityti toliau...
Šviežiai skintas burgeris
Didelės dramos iš burgerių nedarau – juos ruošiu paprastai, be jokių guacamole padažų, romaine salotų, keptų baklažanų… Juk esmė yra
Skaityti toliau...
Brandintos jautienos troškinys su grybais
Įkvėpimas šiam receptui kilo po ne itin sėkmingo bandymo pagrybauti. Apsikarstęs pintinėm po mišką slampinėjau kelias valandas, o finale kažkas
Skaityti toliau...
5 burgerio kepimo nuodėmės
Sprendžiant pagal dygstančių burgerinių ir food truck’ų, siūlančių mėsainius, skaičių, sprendžiu, kad šis patiekalas populiarėja beprotiškais tempais. Ir pelnytai –
Skaityti toliau...
Lėtai keptas jautienos kumpis
Matau, gerbiamieji, kad pamėgot nugarines, išpjovas ir kitas egzotikas. Puiku, bet ką manot apie brandintą jautienos kumpį? Siūlau pabandyti pasigaminti
Skaityti toliau...
Kepsnys „Marchand de Vin“
Savo meniu turime ir antrekotą. Tai mėsos dalis, išpjauta iš nugarinės tarp stuburo ir šonkaulių. Minkšta ir sultinga, todėl, kaip
Skaityti toliau...
Steiko kepimas – tai paprasta
Jautienos kepsnys (steikas) yra vienas paprasčiausiai pagaminamų, todėl populiariausių patiekalų. Sužinok, kaip teisingai kepamas jautienos steikas! Bandintos jautienos kepimas labai
Skaityti toliau...
Antigripinis steikas
Pirmoji pagalba peršalus ar pasigavus gripą – brandinta jautiena! Pasidomėjau, ką ta tema sako mokslininkai. Pasirodo, jautiena yra geras cinko
Skaityti toliau...
Jautienos troškinys „Gutstaute“
Brandintos jautienos troškinys yra vienas paprasčiausių procesų su nesugadinamu rezultatu. Šiam troškiniui reikės dviejų pagrindinių dalykų: a) brandintos jautienos iš
Skaityti toliau...

Jei turite klausimų, mielai kviečiu pabendrauti:
+370 640 21007
labas@mesininkas.lt

Sekite mano Facebook paskyrą ir busite pirmi, išgirdę naujienas.

FB_mesininkas