Kvapnusis troškinys CHILI con CARNE

Nors oras savaitgalį žadėjo ne tik pavasarį, bet beveik ir artėjančią vasarą, tačiau spėjame, kad griliaus sezono dar teks palaukti.
Žinoma, tai netrukdo pasigaminti puikių patiekalų iš brandintos jautienos tiesiog namie, pavyzdžiui, nesudėtingą, greitai paruošiamą chili con carne troškinį, kuris tikrai sušildys Jūsų vakarą.

chili con carne

CHILI con CARNE

Vidutiniškai 4 porcijoms reikės:
* Aliejaus kepimui
* 3 skiltelių česnako
* 5 svogūnų;
* 2-3 saldžiųjų paprikų;
* 500 -700 g smulkintos brandintos jautienos;
* 1 a.š. čili pieskonių arba tiesiog poros čili pipirų;
* Jūsų mėgstamų prieskonių;
* druskos;
* 3 v.š. pomidorų pastos;
* 800 g skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse;
* 2 skardinių konservuotų pupelių (keptų aitriųjų paprikų padaže arba paprastų neaštrių);
* Patiekimui: virtų ryžių/ciabatos, jogurto, sūrio, kalendros.

Paruošimas:

Į keptuvę pilame aliejų, įkaitiname ir beriame maltą jautieną, apkepiname, įdėdami druskos ir pipirų. Beriame smulkintą česnaką, svogūną, pakepiname, pridedame smulkintą papriką ir kepame dar kelias minutes. Kai mėsa beveik iškepa, suberiame pupeles kartu su skardinėje esančiu padažu. Dedame visus likusius ingredientus.
Kai viskas užverda, sumažiname ugnį ir pamaišydami troškiname bent jau pusvalandį (nors geriausias rezultatas bus troškinant valandą).
Patiekiame su virtais ryžiais, šviežia laužyta Ciabara, jogurtu, kalendra, čili, sūriu pagal skonį.

Skanaus!

Tagged ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *