Kelionė į Rytus – jautienos plovas

Uzbekai yra sumąstę  virš 200 plovo receptų. Todėl esu visiškai tikras, kad šiam patiekalui puikiai tinka ne tik aviena ar ėriena. Teisę pakliūti ant Jūsų stalo turi ir jautienos plovas. Esu gaminęs plovą su brandinta jautiena ir tikrai niekas nesipriešino.

Taigi, receptų yra kalnai, bet aš gaminu be jokių įmantrybių Parinkau gražų jautienos kumpio gabaliuką, svogūnų, morkų, česnako galvą, ryžių, prieskonių ir štai –  paprastai pagaminamas, bet kartu labai maistingas patiekalas.

jautienos plovas

Pasiruošiam produktus:

  • 1kg brandintos jautienos kumpio. Tiks bet koks sultingas kumpio gabaliukas – kryžminis kumpis, išilginis kumpis;
  • 1kg ryžių;
  • 1kg svogūnų galvų;
  • 1kg morkų;
  • kelios česnako skiltelės;
  • druska, pipirai, kuminas;
  • citrina, petražolės ar kitos žolelės papuošimui.

Kimbam į darbą:

  1. storapažiame puode arba troškinimo inde įkaitiname aliejų ir jame apkepiname kubeliais pjaustytą jautienos kumpį. Perkepti nereikia, tiesiog apskrudinkite visus šonus, kad kumpyje „užsirakintų“ viduje esantys skysčiai ir paruošta mėsytė būtų kuo sultingesnė;
  2. apkepinus mėsytę ant viršaus suverčiame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Kartais pamaišant pakepiname iki kol svogūnai suminkštės – tas turėtų trukti apie 10 min;
  3. toliau į puodą keliauja stambiai tarkuotos arba šiaudeliais pjaustytos morkos. Visą šią margumyną kepame kol morkos sukris;
  4. suberiame druskos, pipirų, žiupsnelį kumino. Viską pamaišome ir užpilame vandeniu, kad užliptų. Esu prisigaminęs jautienos sultinio, tai vietoj vaidens naudoju jį – papildomas skonis ir riebaliukas juk netrukdo?
  5. Jautienai su daržovėmis užvirus, beriu nuplautus ryžius. Išlyginu paviršių ir užpilu vandeniu per du pirštus storio. Čia visi makalavimai baigiasi – jokiu būdu nemaišykite gaminamo plovo. Tiesiog leiskite užvirti taip kaip yra. Tuomet sumažinkite temperatūrą ir leiskite plovui troškintis dar kokias 45 min.

Štai ir visi reikalai. Kaip sakoma „ir vilkas sotus, ir avis sveika“ 😉

Skanių idėjų!

Tagged ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *