Mesininkas.lt desertas – salsvi brandintos jautienos šonkauliukai

Gaminti iš brandintos jautienos yra be galo paprasta – mėsytė yra turtinga skoniu ir kvapu, todėl jokių įmantrių prieskonių ir technikų procesas nereikalauja. Gal ir keista, bet rekomenduoju iš brandintos jautienos pasigaminti net desertą! Aišku, kaip tai suprantu aš 🙂

Šį kartą pateikiu paprastą ir gan greitai paruošiamą salsvų jautienos šonkauliukų receptą. Garantuoju, po šio patiekalo tikrai nesinorės dar „užsimesti“ kokio pyragaičio ar tortuko.

Taigi, visko, ko reikia patiekalui, rasite savo virtuvėje. Ypač jei tai mėsą mylinti virtuvė! Proporcijos pateiktos 1kg šonkauliukų – tai bus apie 5-6 vnt. trumpų jautienos šonkaulių. Pasiruošiam:

  • 1kg trumpų brandintos jautienos šonkaulių (juos supjaustome į atskirus kauliukus);
  • 5 šaukštus saldaus čili padažo;
  • 5 šaukštus sojos padažo;
  • 3 šaukštus pomidorų pastos;
  • 2 šaukštus balzaminio acto;
  • 1 šaukštą paprikos miltelių (geriau rūkytos, suteiks dūmo kvapą);
  • 1 šaukštą cukraus (geriau rudo, arba galite pakeisti medumi);
  • sauja sezamo sėklų grožiui;
  • 3 šakeles susmulkinto čiobrelio – ši žolelė dera beveik su visais jautienos patiekalais;
  • žiupsnelį druskos ir juodujų pipirų.

Toliau, pasiruošimas ir gaminimas:

  • viską, ką čia susiruošėme, supilame į vieną indą (aš naudoju tokius sandariai užsidarančius maišelius), gerai išmaišome ir kokiai valandai paliekame marinuotis šaldytuve;
  • įkaitiname orkaitę iki 170C;
  • mėsytę su visu marinatu perpilame į kepimo maišelį ir dedame ant skardos. Galite dar uždengri folija;
  • priklausomai nuo šonkaulių dydžio kepti reikės nuo 1 iki 2 val. – tiesiog kas 20 min. užmeskite akį, kaip ten sekasi šonkauliams;
  • kai jau matysite, kad mėsytė atsiskiria nuo kaulo, perkirpkite maišą ir leiskite šonkauliukams šiek tiek apskrust 190C temperatūroje. Tai leis marinatui karamelizuotis ir šonkauliams pasitengti traškia, salsva plutele.

Paruoštus šonkauliukus traukiame iš orkaitės ir leidžiame „pailsėt“ 10-15 min.

O tada, skanaus, smalyžiai!

Tagged , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *