Beprotiškai fantastiškai parasti jautienos šonkauliukai

Turint omeny, kad jautis turi 13 porų šonkaulių, patiekalų variacijos iš jų yra begalinės – kepti, troškinti, ruošti ant griliaus ir t.t. Bet šiandien jums turiu labai parastą receptuką – išsikepkime šonkauliukų orkaitėje. Fantastiškų, mėsingų brandintos jautienos šonkauliukų visuomet gausite iš www.mesininkas.lt. Na o likę ingredientai, manau, rasis kiekvienoje virtuvėje (proporcijos skaičiuotos 1-am kg šonkaulių):

  • 1/3 stiklinės sojos padažo;
  • 3/4 stiklinės raudono vyno (teks kviesti kaimynus su buteliu vyno „ant šonkaulių“)
  • 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai miltų
  • 1/4 stiklinės rudo cukraus arba medaus
  • 4 skiltelės sukapoto česnako
  • žiupsnelis kario
  • truputis čiobrelio ar kitų mėgstamų žolelių, kad visai gražiai atrodytų.

mesininkas_jautienos-sonkauliai

Taigi, kambario temperatūros šonkauliukus supjaustome atskirais kauliukais ir trumpai apverdame.  Per tą laiką įkaitiname orkaitę iki 220C ir dideliame inde išmaišome padažą iš pasiruoštų ingredientų. Nusausintus šonkauliukus nardiname į padažą, gerai išmasažuojame ir paliekame kokiai 20 min. pasimarinuoti. Orkaitė jau karšta, tad folijoje išklotoje skardoje suguldome kauliukus ir pašauname kokiam pusvalandžiui. Na ir dar lašelis kantrybės – iškeptiems šonkauliukams dar leiskite „pailsėti“ bent 15 min. – sultys jautienos viduje „stabilizuosis“  ir nepabėgs su pirmuoju kąsniu. Mėsytė bus žymiai minkštesnė ir kvapesnė.

Skanaus pasisėdėjimo!

Tagged , , , ,