Steikas sviestuotas

Jei ir jus tikite steikų sezono amžinybe, tai bet kurį savaitgalį galite užkurti tikrą fiestą savo virtuvėje! Šį kartą griebsim antrekotą, bet steikui tinka ir išilginis kumpis (Mykoliukas), ir juolab nugarinė.

steikassvieste

Taigi, praversim langus, įsileisime gaivaus rudeniško oro į virtuvę ir kepsim brandintos jautienos antrekoto steiką.

Nusausintą, kambario temperatūros gabalą įtrinam alyvuogių aliejaus, česnako, rozmarino ir šviežiai grūstų pipirų mišiniu. Paliekam valandėlei pasimarinuoti. Špyžinėje keptuvėje gerai įkaitinam aliejų ir steikiukas šnypšdamas gula į keptuvę apskrusti iki švelniai auksinės spalvos (po porą min. kiekvienai pusei).

Tada keptuvėn keliauja 3-4 šaukštai sviesto, kuriuo vis užpilam spirgantį steiką. Dar po porą minučių iš abiejų pusių ir sviestuotasis grožis gula 15 min. pailsėti po procedūros.

Kaip matote, su brandinta jautiena viskas labai paprasta. Sėkmės ir jums!

Tagged , , , ,