Brandintos jautienos troškinys su grybais

Įkvėpimas šiam receptui kilo po ne itin sėkmingo bandymo pagrybauti. Apsikarstęs pintinėm po mišką slampinėjau kelias valandas, o finale kažkas gavosi vieniems kukliems pietums. Na, bet šviežutėliai, mišku kvepiantys grybukai puikiai tiko išsvajotam jautienos troškiniui.

jautienos gybu troskinys

Tikiu, kad jums pasiseks labiau nei man su su grybais. O dėl troškinio visai neabejoju – tai patiekalas, kurio neįmanoma sugadinti. Receptų yra begalės, bet aš mėgstu viską daryti paprastai. Jei trumpai, viskas vyksta taip:

– troškiniui tinka beveik bet kokia brandintą jautiena, aš naudoju kumpį, mentę arba sprandinę. Mėsą supjaustau kubeliais ir trumpai apkepinu ant alyvuogių aliejaus. Kepant šiek tiek pabarstau šviežiai maltais pipirais. Pakeptą mėsą su visomis sultimis supilu į troškinimo puodą;

– nuplautus ir nusausintus grybus pakepinu ant sviesto. Atidedu į šalį;

– pasismulkinu (stambiai) svogūno galvą, saliero stiebą, pusę raudonosios paprikos, morką, vienu žodžiu, ką „daržoviško“ randu namuose. Ai, dar mėgstu griežinėliais papjaustytų juodųjų alyvuogių, bet čia skonio reikalas. Viską trumpai pakepinu;

– pasišildau jautienos sultinio. Tam reikalui esu prisidaręs brandintos jautienos sultinio iš sriubos kaulų (yra www.mesininkas.lt);

– sultinį, pakepintus grybus ir daržoves, keletą suketvirčiuotų bulvių verčiu į indą su jautienos kubeliais. Pašildau, kad pradėtų kilti garas ir įpilu gerą stiklinę tamsaus alaus (naudoju kurį nors stautą), 3-4 valgomuosius šaukštus pomidorų pastos, sojos ir Worcesterio padažo;

– viską pamaišau ir ramiai palieku troškintis ant viryklės kokioms 1,5-2 val.

Kaip matote, viskas labai paprasta, o grybų kvapas vėl vilioja grįžti į mišką.

Tagged , , , ,