5 burgerio kepimo nuodėmės

Sprendžiant pagal dygstančių burgerinių ir food truck’ų, siūlančių mėsainius, skaičių, sprendžiu, kad šis patiekalas populiarėja beprotiškais tempais. Ir pelnytai – mėsainis su gera mėsa yra lengvai pagaminamas ir sotus maistas. Suprantama, tai negalioja tarptautiniams tinklams.

Burgerių receptų yra aibės, todėl čia paprotinsiu jus, ko NEGALIMA daryti kepant ši mažą kulinarijos šedevrą. Taigi, 5 nuodėmės, kepant biurgerius.

burgersins

1. naudoti mėsos pusfabrikačius. Tam naudojate brandintą jautieną iš www.mesininkas.lt, puikiai tiks jau paruošta malta jautiena,
2. persistengti su prieskoniais. Jokių kiaušinių, prieskonių mišinių ar kitų mandrybių – jos užmuša jautienos skonį. Tik šviežiai malti pipirai ir simboliškai druskytės;
3. naudoti jėgą prieš faršą. Mėsą minkykite trumpai, o pačius burgerius formuokite delikačiai ir netapšnokite iki tobulo lygumo. Būtinai padarykite įdubimą burgerio centre – tada jis neišsipūs kaip kupolas kepant;
4. spazmuoti kepant. Galioja trejų lietimų taisyklė. Pirmą kartą mėsą liečiate, kai dedate burgerį ant griliaus, antra – kai jį apverčiat po 3-4 min. ir paskutinį, kai jį nuimate nuo griliaus po kitų 3 min. Jokių kitų vartymų, paspaudimų mentele, pabadymų šakute;
5. statyti bokštą iš priedų. Prisiminkite, kad norite burgerio iš jautienos, o ne salotų, padažų, papildų, užpilų. Riekelė sūrio, na ir sąžinei nuramint, koks lapas.

Sėkmės!

Tagged , ,